Onze standpunten


Vóór het Beste voor elke MolenlanderKerk Oud-Alblas
De SGP staat voor Bijbelse politiek. De Bijbel is ons Fundament. De Bijbel is goed voor de hele samenleving en laat het ieder mens tot zijn recht komen.

Vóór behoud zondagsrust

De zondag is een zegen van God en moet tot Zijn eer worden besteed. Eén dag in de week om tot rust te komen vóór de nieuwe (werk)week begint, is goed voor iedereen. Daarom willen wij de zondagsrust maximaliseren en het aantal koopzondagen minimaliseren.

Vóór goede zorg

Mantelzorgers en vrijwilligers verdienen alle waardering en steun. Wij willen positieve aandacht voor kwetsbare burgers d.m.v. hulpverlening, een sociale omgeving en werkvoorziening. Ook zetten we ons in voor identiteitsgebonden zorg.

Vóór behoud eigen identiteit kernen

Elke kern mag zijn eigen kenmerken en identiteit behouden. De voorzieningen in de kernen houden we zo veel mogelijk in stand.

Vóór een betrokken overheid

De burger staat centraal. Er moet voor ondernemers voldoende ruimte zijn. De overheid helpt startende ondernemers. De gemeente zet zich in voor de betrokkenheid van kinderen en jongeren door een jeugdgemeenteraad en een kinderburgemeester.

Vóór een veilig Molenlanden

Veiligheid is voor  iedereen belangrijk. De wijkagent heeft onze steun. De SGP wil zich inzetten voor preventie, voorlichting en handhaving. Veiligheid raakt ook de fietser en automobilist. Daarom willen wij een veilig fietsnetwerk en pakken we de gevaarlijke kruispunten aan.

Vóór een duurzame leefomgeving

Duurzaamheid is een Bijbelse opdracht. In 2030 wordt de energiebehoefte van Molenlanden gedekt door duurzaam opgewekte energie. De buitenruimte is belangrijk. Daarnaast blijft er voldoende ruimte voor de boeren.

 

Lid worden

Dankzij zo'n 30.000 SGP-leden, kunnen wij, landelijk en lokaal, een vuist maken in de politiek. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Doneren

Is een lidmaatschap niet wat je zoekt, of je bent al lid? Ook financiƫle steun stellen wij erg op prijs.

Werk mee

Wil jij bijdragen aan het behalen van onze doelen? Bekijk dan de openstaande vrijwilligers- en vaste functies.