HomeNieuwsSGP Molenlanden: toerismestroom in Kinderdijk blijft aandachtspunt

SGP Molenlanden: toerismestroom in Kinderdijk blijft aandachtspunt

Publicatiedatum: 12 sep. 2018

 

KINDERDIJK • Zoals ieder jaar heeft de SGP in Molenlanden ook dit jaar op de Molenmarkt in Kinderdijk gestaan. Bij de kraam was er veel aandacht voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Onder het genot van een frisse mandarijn werden er veel gesprekken met burgers gevoerd. Vaak kwam de situatie in Kinderdijk aan de orde.

Voor veel mensen is het maximum aantal toeristen in Kinderdijk bereikt. De SGP-fractie is van mening dat de toenemende toerismestroom nooit te koste mag gaan van de leefbaarheid in Kinderdijk.

Verder zijn veel burgers bang dat er entree geheven gaat worden. Wat de SGP betreft blijft het gebied open en toegankelijk voor iedereen. Ook is er door de burgers aandacht gevraagd voor de parkeerdruk.

Lijsttrekker Corné Egas: "Tijdens de Molenmarkt hebben we gehoord dat de overlast nog niet voor iedereen voorbij is. Er zijn al maatregelen ingevoerd, maar die zijn nog niet genoeg. De komende tijd zal de SGP aandacht blijven vragen voor de problematiek in Kinderdijk! De molens zijn een parel voor onze gemeente. Laten we zorgen dat het molengebied een lust is en niet een last!"

Naast Kinderdijk vroegen ook andere aspecten de aandacht. Onder andere jeugdzorg, dementie, het ontbreken van een Kinderdijkse buurtsupermarkt en de behoefte aan woningen in Molenlanden werd besproken.