27 maart 2024

SGP op bedrijfsbezoek bij Fien en Teun

 

Ottoland – Op woensdag 27 maart 2024 heeft de fractie een bezoek gebracht aan de vmbo school Yuverta te Ottoland en aansluitend aan het vakantiepark Fien en Teun te Ottoland.

Bij Yuverta zijn we ontvangen door de directie, de heren Kreeft en Wijnja. Yuverta betekent jeugd en groen.

Op de school zitten ca. 650 leerlingen die in een straal van 30 kilometer rond de school wonen, waarvan ca. 90% op de fiets komen.

Er is uitgebreid gesproken over de wens om tot een agrifood campus te komen. Men hoopt dit in 2028 gerealiseerd te hebben.  Ze zijn volop in gesprek met de gemeente en het bedrijfsleven.

Daarnaast is gesproken over de veiligheid bij school, waar geregeld ongelukken gebeuren en over parkeerproblemen.

De fractie neemt alle punten mee.

 

Bij het vakantiepark  Fien en Teun ontvangen door een zeer enthousiaste ondernemer Michael van Hoorne.

Aan de hand van een presentatie heeft hij laten zien wat de huidige situatie is en wat zijn ambitie voor de komende jaren is. Hij zou graag het aantal bedden willen uitbreiden van 900 tot 1.500.  Hiervoor is ca. 2,5 hectare nodig. Er zijn totaal  op beide parken 360 mensen werkzaam.

Het Fien en Teun Avonturenpark in Groot Ammers is een enorm succes. Er doen zich daar nauwelijks problemen voor als het gaat over parkeerproblematiek. Ook de lokale ondernemers profiteren van de beide parken.

Na de presentatie kregen we een rondleiding over het park dat er heel verzorgd uitzag en door de bezoekers gewaardeerd wordt met een 9,6.