28 september 2018

SGP Molenlanden op bezoek bij Kwakernaak B.V.

GROOT-AMMERS. Het bestuur en de fractie van SGP Molenlanden heeft een werkbezoek gebracht bij Kwakernaak B.V. in Groot-Ammers.

De SGP werd ontvangen door de oprichter en directeur van het bedrijf, Peter Kwakernaak. Het werkbezoek begon met een uitleg over de historie en werkzaamheden van het bedrijf.

Kwakernaak B.V.  is in 1985 gestart als eenmanszaak met het onderhoud van drukrioolstelsels, waarvan er nu nog 15.000 door hen onderhouden worden. Tegenwoordig is het bedrijf gespecialiseerd in in het ontwerpen, fabriceren, leveren en monteren van apparatuur voor met name (nieuwbouw en renovatie) van minigemalen, rioolgemalen, poldergemalen, grote nat- of droog opgestelde installaties.

Met elkaar werd ook gesproken over de problematiek rond de stijgende waterspiegel. Als de bodem daalt en de waterspiegel stijgt, krijg je ook meer grondwaterdruk. Dit is de afgelopen jaren flink toegenomen.

“Op langere termijn kan dit een bedreiging vormen voor de laagstgelegen gebieden, ook in de Alblasserwaard” aldus Peter Kwakernaak.

Met elkaar werd ook nagedacht over mogelijke oplossingen. Je kunt dan denken aan het herkavelen van laag gelegen maar ook het is ook mogelijk om een andere gebiedsindeling hierop toe te passen. Daarnaast is er een meer integrale aanpak nodig tussen alle betrokken partijen.

De SGP dankt Kwakernaak B.V. voor de gastvrijheid.