3 september 2018

SGP Molenlanden maakt kandidatenlijst bekend

Nadat al bekend was dat Corné Egas (57 jaar) uit Bleskensgraaf lijsttrekker zal zijn voor de SGP in Molenlanden, is nu ook de rest van lijst bekend. Met een mix van vernieuwing en ervaring zal de SGP de campagne ingaan met de slogan: 'Betrokken tot ín de kern!'

Bart Verhoeve (voorzitter selectiecommissie): "We zijn blij dat er voldoende kandidaten zich beschikbaar stellen voor het raadlidmaatschap. Naast de mannen die beschikbaar zijn voor een volgende periode zijn er ook nieuwe namen te zien op de lijst. Een mooie mix"

Eerder was al bekend geworden dat Corné Egas, Jan Lock (62 jaar) uit Giessenburg en Wietse Blok, (22 jaar) uit Bleskensgraaf de top-drie van de lijst vormen. De zittende raadsleden Bas de Groot uit Molenaarsgraaf, Piet de Gruijter uit Nieuw-Lekkerland en Henk van der Wal uit Streefkerk nemen de vierde, vijfde en zesde plek op de lijst in.

Nieuw gezicht
Pieter Jacob Leenman uit Nieuw-Lekkerland is naast Wietse Blok ook een nieuw gezicht op de lijst. Hij is woonachtig in Nieuw-Lekkerland, steunfractielid van SGP Molenwaard en staat op de zevende plek van de kandidatenlijst. De huidige wethouders Akkerman van Giessenlanden en Vat uit Molenwaard nemen de plaatsen acht en tien in op de lijst. Op nummer 9 staat Christiaan de Ruijter, steunfractielid en inwoner van Streefkerk. Huidig raadslid Jack van der Hout is niet meer beschikbaar voor een periode als raadslid.

Betrokken
Lijsttrekker Egas is blij met de lijst en de slogan: "Volgens de Van Dale betekent het woord 'betrokken': 'ermee gemoeid zijn, zich persoonlijk voor iets verantwoordelijk voelen', maar ook: 'er deel van uitmaken'. De raadsleden en andere betrokkenen die namens de SGP hun werk mogen doen in Molenlanden, voelen zich verbonden met de Alblasserwaard, onze prachtige regio. Met hart en ziel is de SGP tot in de (dorps)kern betrokken! Iedere kern met zijn eigen identiteit!"

"Daarnaast kan het woord kern worden uitgelegd met: 'de hoofdzaak, het wezenlijke'. Dat raakt een dieperliggende, geestelijke grond. Juist in deze tijd is het belangrijk om op te komen voor Bijbelse principes – zoals de zondagsrust – die daaraan ten grondslag liggen. Kern kan ook 'het voornaamste van iets' betekenen. Een van de kerntaken van de overheid is om oprecht het beste te zoeken voor de bevolking van onze mooie gemeente. De rust en ruimte bewaren. Maar ook het kernbegrip rentmeesterschap in de praktijk brengen; de aarde bouwen en bewaren. In de kern van de SGP zit de zorg voor kwetsbaren, minderbedeelden en ouderen. Daarbij hoort ook steun voor mantelzorgers" aldus Egas.

Binnenkort maakt de SGP de rest van het verkiezingsprogramma bekend.