9 mei 2019

SGP Molenlanden informeert naar beleid zondagswerk door ambtenaren

 

De SGP wil weten of de gemeente Molenlanden beleid heeft voor het werken door de eigen ambtenaren op zondag. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding daarvoor is dat onlangs verkiezingsborden op zondag werden verwisseld, tot ergernis van onder andere de SGP. Die partij is daarom ook geïnteresseerd in de vraag of met dat bedrijf vooraf afspraken waren gemaakt over de dagen waarop de werkzaamheden zouden worden uitgevoerd. ,,Wat doet het college om zulke zaken in de toekomst te voorkomen?’’, vragen gemeenteraadsleden Bas de Groot en Wietse Blok zich af.

Het bedrijf heeft een dag na die betreffende zondag excuses aangebonden. Het was de bedoeling om de werkzaamheden op de zaterdag ervoor te doen, maar omdat het toen Koningsdag was is uitgeweken naar de zondag. De partij zou graag zien dat voortaan toegestane werkdagen en tijden worden vastgelegd.

Het is niet voor het eerst dat de partij hier een punt van maakt. Onder meer in 2013 gebeurde dat ook al eens, toen nog in de gemeente Molenwaard. Toen verbaasde raadslid Corné Egas zich erover dat hij geregeld op zondag mailberichten ontving van ambtenaren. ,,Dan denk ik: doe dat niet. Neem in ieder geval één dag per week afstand van je werk. Voor ons als partij tilt de zondagsrust zwaar.’’ 

 

Bron: AD