10 juni 2024

SGP kreeg meer stemmen dan ooit en bedankt voor gebed en stem

De SGP kreeg meer stemmen dan ooit en bedankt voor gebed en stem

Het is nu definitief: onze Bert-Jan Ruissen mag door in het Europees Parlement! Met de meeste stemmen ooit voor de SGP. En in Molenlanden veruit de grootste. Om stil van te worden.

Bert-Jan zal zich blijven inzetten voor een helder christelijk geluid en een bescheiden Europa. Een hartelijk dank aan al onze kiezers en bovenal aan God. Het gaat voor alles om de eer van Zijn Naam in Europa.

Helder christelijk
Onze boodschap in de achterliggende weken was helder: er waait een gure, seculiere wind in het Europees Parlement. Denk bijvoorbeeld aan voorstellen die gedaan worden ten aanzien van abortus, huwelijk en gezin en de vrijheid om je geloof te belijden. Bert-Jan is daar een van de zeer weinigen die Gods Woord laat spreken. Hij staat er - vrijmoedig en beslist - en mag dat blijven doen.

Bescheiden Europa
Bert-Jan is een politicus die inmiddels zijn sporen heeft verdiend. Onder meer met zijn inzet voor landbouw en visserij, Israël en vervolgde christenen. Hij blijft zich ook inzetten voor een bescheiden Europa. Samenwerken is goed bij een aantal grensoverschrijdende onderwerpen. Maar laat zaken die de landen prima zelf kunnen regelen, daar liggen.

Beslissend moment
Toen bleek dat de SGP dit keer voor de uitdaging stond om zelfstandig een zetel te behalen, is onder de noemer ‘Stem christelijk. Rem Europa’ een campagne opgezet waarmee we urgentie hebben overgebracht: ‘Het gaat bij deze verkiezingen allereerst om het behoud van een Bijbels geluid in Brussel. Meer dan ooit telt iedere stem!’ Donderdag 6 juni was dan ook een beslissend moment.

Nederland kleurde oranje
Het landelijke campagneteam stond er niet alleen voor. We werkten bottom-up. Voor het eerst liet de SGP-kandidatenlijst een vertegenwoordiging zien in álle provincies. Iedere provincie kreeg een campagneleider en tal van lokale SGP’ers en ondernemers zetten zich in. Onder meer door letterlijk aan de weg te timmeren, te flyeren en te adverteren. Fantastisch wat er allemaal is neergezet. Van Goes tot Groningen was de SGP zichtbaar. Nederland kleurde oranje. De inzet en verbondenheid in de partij zijn hartverwarmend.

Meer stemmen dan ooit
De SGP kreeg meer stemmen dan ooit. Tienduizend meer dan bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. En dat terwijl de opkomst bij Europese verkiezingen fors lager is. We zijn er verwonderd over. Veel dank voor uw gebed, stem en steun! Boven alles kijken we omhoog. Hij was het Die het werk wilde zegenen. ‘Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen, men loov’ Hem vroeg en spa; de wereld hoor’ en volg’ mijn zangen; met amen, amen na’ (Psalm 72:11).